موضوع: فروش اقساطی شرکت ها و نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده پس از وصول چک یا تسویه اقساط توسط خریدار

کلمات کلیدی: مالیات بر ارزش افزوده سامانه مودیان وصول چک تسویه اقساط

جناب آقای غزنوی

دبیر کل محترم مجمع کارآفرینان ایران

با سلام و احترام

بازگشت به نامه

با موضوع ایجاد تمهیدات لازم در سامانه مؤدیان برای ارسال و ثبت صورتحساب های  الکترونیکی نوع دوم در موارد فروش اعتباری به مصرف کننده نهایی و تسویه مالیات بر ارزش افزوده  فروش های اعتباری مذکور در زمان وصول اسناد (چک) مشتریان به آگاهی می رساند:

به موجب تبصره های (۱) و (۲) ماده (۴) قانون مالیات بر ارزش افزود مصوب ۱۴۰۰، اصل بر نقدی بودن  معاملات است؛ مگر اینکه نسبه بودن معاملات و دریافت و پرداختهای مرتبط با آن در سامانه مودیان ثبت شده و  به تأیید طرفین رسیده باشد. در مواردی که معامله با قرارداد در سامانه مودیان ثبت نشده باشد، آن معامله با قرارداد  نقدی تلقی می شود. در معاملات غیر نقدی نظیر فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک و قراردادهای پیمانکاری و  مشاوره ای، تاریخ تعلق مالیات و عوارض همان تاریخ صدور صورتحساب است؛ لکن مؤدی با رعایت تبصره فوق  مجاز است پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات را تا زمان پرداخت ثمن معامله توسط خریدار با  مبلغ قرارداد توسط کارفرما، متناسباً، به تأخیر بیندازد و سازمان تا زمان پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع  المعاملات توسط کارفرما یا خریدار، مؤدی را مشمول جریمه تأخیر در پرداخت نخواهد کرد. در خصوص معاملات  مذکور، تا زمان پرداخت مالیات و عوارض توسط خریدار، اعتبار مالیاتی برای وی از این بابت منظور نخواهد شد. لذا در صورت رعایت مفاد تبصره (۱) ماده (۴) قانون مذکور( تایید طرفین معامله) معاملات مذکور نسیه تلقی شده  و احکام مقرر در تبصره (۲) ماده (۴) قانون مزبور در خصوص معاملات فوق حکم فرماست.

علی ایحال سازمان متبوع صرفاً مجری قوانین مصوب مراجع ذی صلاح بوده و لذا اجرای درخواست آن  مجمع به دلیل فقد مجوز قانونی امکان پذیر نمی باشد.

 

حسین زمانی

سرپرست دفتر امور تشخیص مالیاتی

نکته: اگر پیمانکاران نیز پس از وصول طلبها از کارفرمایان اگر مالیات ارزش افزوده را بدهند مشمول جرایم ارزش افزوده نمیشوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *